Unikatna, personalizirana darila za mamice in otroke


Zakaj darila za mamice in otroke? Zato, ker če smo vse iskrene, je večina reči, ki jih kupimo za naše malčke, v veliki meri tudi za nas. Mislim, da se vse dobro počutimo, če otroku kupimo nekaj v čemer izgleda lep, nekaj kar ga 'loči' od vseh ostalih otrok, nekaj kar je ustvarjeno točno za njega ali njo. :) 

Sama imam zelo rada unikatne reči, še bolj vesela sem, če z nakupom lahko podprem kakšne domače proizvajalce, samostojne podjetnike ali majhna podjetja, ki svoje izdelke res naredijo s srcem. Zato sem se odločila, da vam predstavim nekaj čudovitih, unikatnih, personaliziranih idej za darila - naj bo to za vaše otročke, nečake ali nečakinje, vnuke ali druge malčke v vašem življenju.  *Mali junaki

Torej, prva knjigica je proizvod Malih Junakov. Ponujajo več vrst knjigic oz. več vrst zgodb, ki so prirejene dečkom ali deklicam. Ko si izberete zgodbo, ki vam je najbolj všeč, izberete še izgled junaka (se pravi izgled priredite tako, da ima junak določeno barvo las, frizuro, ipd.) in seveda vpišete ime junaka (ime vašega otročka). Nekatere knjige omogočajo tudi stranske junake, tako da lahko v zgodbo vključite še sestrico/bratca, sestrične ali bratrance ali pa prijatelje vašega otroka. Na voljo so tudi 'pustolovniki', ki so prav tako personalizirani, a za razliko od 'navadnih' knjigic, vsebujejo uganke, križanke, rebuse in druge naloge. ;)

Poleg tega, da je knjiga posvečena točno določenem otroku (ker junak nosi njegovo ime), mi je zelo všeč tudi možnost posvetila na začetku knjige... moram priznati, da sem kar lep čas razmišljala kaj in kako ga napisati... na koncu se mi zdi, da je kar dobro izpadlo. :)

Knjiga je vizualno zelo lepa, ilustracije so čudovite, ponatis je kvaliteten in kar me najbolj veseli - kniga ima trde platnice. Tudi sama zgodba je lepa in poučne narave. Cene knjig se gibljejo okoli 35€, kar se meni ne zdi veliko, za tako lepo, personalizirano darilo.
Lost my name - The little boy who lost his name

Gre za tujo knjigo, napisano v angleščini. Sicer knjigo ponujajo tudi v drugih jezikih, ampak v slovenščini seveda (še) ne. Knjiga ima podobno idejo kot zgornja - gre za personalizirano knjigo z imenom vašega otroka in možnostjo prilaganjaja izgleda glavnega lika, vendar pa se tu podobnost konča, vizualno in vsebinsko gre za popolnoma drugačni knjigi. Lost my name knjiga je napisana v čudovitih rimah, oblikovana pa je tako, da otrok skozi zgodbo dobiva črke in na koncu s pomočjo črk 'najde' in sestavi svoje 'izgubljeno' ime. Tudi ta knjiga ima čudovite ilustracije s kvalitetnim ponatisom, me pa precej moti dejstvo, da nima trdih platnic in je zato z njo treba biti precej previden. 

Tudi ta knjiga ima možnost posvetila na začetku - spišete ga lahko po želji, vendar je njihov 'default' zapis tako lep, da sem se odločila kar zanj. Knjiga stane 27€ z brezplačno poštnino!
*Slika z rojstnimi podatki (Mipka)

Še eno čudovito darilo je slika z rojstnimi podatki otroka, super darilo predvsem za mamico... Meni je ideja zelo všeč in mislim, da lahko takšen okras zares lepo poživi otroško sobico. Moja slika je delo Mipke, ki ponuja več kot 20 različnih motivov, tako da se sigurno najde nekaj za vsak okus. ;) Grafično izgleda ponatis zelo lep, minimalističen, sama slika pa je lahka in lepo stoji.

Poleg slik z rojstnimi podatki, Mipka ponuja tudi super luškane bodije s ponatisi, ter vse vrste stenskih nalepk in nalepk za avto, ki prav tako krasijo našega jeklenega konjička ;)


Verižica za dudo (Etsy)

Še ena super zadeva za (manjše) otročke, je verižica za dudo z imenom. Sama sem začela iskati verižico za dudo po tem ko je naš fante sprejel MAM dude in mi nobena 'klasična' verižica ni mogla služit. Tako sem malo brskala po Etsy-u in odkrila prodajalko iz Nemčije, ki iz lesa izdeluje čudovite verižice - za standardne in MAM dude (ki so brez ročaja). Na voljo ima kup že izdelanih verižic, z veseljem pa naredi verižico po želji kupca in tako sem si sama izbrala barvno kombinacijo ter črke, ki sestavljajo ime mojega malčka. ;)

Verižica stane od 10-12€ z doplačili za dolga imena (več kot 7 črk), obroček za MAM dudo in druge dodatke, plus poštnina (več kot 20€ vas vse skupaj ne sme priti). Meni se zdi to super posebno in lepo darilo za vsako mamico. Verižica je odlične kvalitete, trdna, barve so zelo lepe, žive in seveda nestrupene... rahlo so se začele obrabljati šele po več kot 4ih mesecih intenzivne uporabe (s tem mislim predvsem grizenje in slinjenje po verižici). :) Res fantastična stvar!
Pisani zaspančki (Drobcene stvari Katie)

In še zadnja luškana stvar... unikaten pliško za otroka! Pisani zaspančki so proizvod Katje iz Drobcene stvari Katie. Gre za zelo lepe živalice z dooolgimi rokicami in nogicami (ali tačkami), ki omogočajo otročkom, da jih brez problemov primejo, se z njimi igrajo in nosijo naokoli. Naš 6 mesečnik svojega pujsa drži, vrti, grize in počenja z njim še marsikaj, brez karkšnih koli težav, zato so te pliškoti primerni tudi za zelo majhne otroke. Ko jih otrok preraste, pa lahko postanejo čudovit okras, ker so res lepo izdelani in vizualno zelo privlačni!

Katja vam z veseljem ponudi kakšnega, ki že čaka na svojega fantka oz. punčko ali za vas izdela prav posebnega in unikatnega. Cena zaspančkov je 18€.

Poleg zaspančkov pa Katja izdeluje tudi čudovite kapice in šale, rutke, trakove, slinčke, copatke in previjalčke (o svojem sem že govorila tule).

Upam, da sem vam dala kakšne dobre ideje za darila in da ste mogoče odkrili kakšen nov proizvod. Veste vi za kakšen drug unikaten izdelek za otročke, ki bi ga priporočali? ;)Ni komentarjev